תערוכת "נראים" היא פרי יזמה של האמנית והצלמת אליסיה שחף בשיתוף קו סיוע לנערים ולגברים נפגעי תקיפה מינית, במרכז הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית תל אביב.
מרים שלר, מנהלת מרכז סיוע ת"א: "חייבים לנתק את הקשר שנעשה בין האווירה המינית, החופשית והליברלית לבין הפגיעה. אסור להניח שבגלל שנמצאים במקום עם אלכוהול לכל אחד מותר לעשות מה שבראש שלו. צריך ליצור מרחבים שבהם אפשר ליהנות עם גבולות. אף אישה לא צריכה להרגיש במקומות כאלה בסכנה. וחשוב לזכור שאם מישהי משתכרת והיא מעורפלת הכרה — אין לה אפשרות להביע הסכמה ואסור לנצל את מצבה".
לתגובת הסביבה לחשיפת המקרה יש חשיבות רבה בתהליך ההחלמה והשיקום של הנפגע/ת ויש בכוחה לקדם או לעכב באופן משמעותי את התהליך. לא סתם רבות ורבים מהא/נשים שנפגעו מינית שומרים את דבר הפגיעה בסוד. לצד הבושה המאפיינת את הפגיעה המינית, ישנו גם חשש גדול מתגובות הסביבה ובמיוחד מהאשמת הקורבן, מכעס או גיחוך ומהכחשת המקרה.
לצד זאת, אנחנו יודעות ויודעים שלא פשוט לשמוע על מקרה של פגיעה מינית, על אחת כמה וכמה כשמדובר במישהי או מישהו שיקרים ללבנו. לא פעם הסיפור מפתיע, מפחיד, מתסכל ומכעיס, ומעורר תחושות קשות של חוסר אונים ורצון לסייע לנפגע/ת בכל דרך.
הניסיון שלנו מלמד שישנן דרכים יעילות לסיוע לנשים וגברים שנפגעו מינית. לשימושכן/ם עקרונות סיוע שיכולים להנחות אתכן/ם במפגש עם מקרה של פגיעה מינית.
ילדים ונוער יכולים להיפגע מינית, לעתים במשך תקופות ארוכות, מבלי שיספרו לאיש.
עם זאת, חלקן/ם יפגינו סימני מצוקה שניתן לזהות.
להלן חלק מהסימנים האופיינים לפגיעות מיניות
קו הסיוע פועל שבעה ימים בשבוע ומטרתו לתת מענה ותמיכה לגברים ונערים שורדי תקיפה מינית לסוגיה במצבי משבר ולבני משפחותיהם.
- הפניה לקו היא אנונימית, אין חובה להזדהות -
למידע נוסף על קו הסיוע לגברים לחצו על "קראו עוד".
כנסו לראות את האמנה ליצירת מרחב מיני בטוח בקהילה הלהטבא"קית!
באחד מחדרי בית הכלא מתכנסות מדי שבוע קבוצות של אסירות ושוברות שתיקה בנוגע לתקיפה מינית שחוו בילדותן. הן יושבות מכונסות במעגל ומנסות לחזור לחוויה הטראומתית שהושתקה שנים והפכה עבורן לסוד. "אנחנו לומדות לדבר על הפגיעה שלא דוברה מעולם, כמו ילד שלומד להשתמש בשפת הא"ב בפעם הראשונה", הסבירה אחת האסירות המשתתפות בקבוצה, במפגש שנפתח לפני "הארץ". כמו ילדות קטנות הן מתכווצות למשמע עדויות חברותיהן ונדמה שהן רואות בכל אחת מהן תמונה מראה לעברן שלהן.
בשנת 1990 הוקם קו הסיוע הראשון והיחיד בארץ לגברים ונערים שנפגעו מינית. חוברת זו, שיצאה לרגל ציון 20 שנות פעילות של הקו, כוללת מאמרים על ההיסטוריה של הקו והפעילות בו וכן על על אופי הייחודי של הפגיעה המינית בגברים.
בחמשת החודשים האחרונים מתכנסים מדי שבוע במחלקה לטיפול לנגמלים שבכלא השרון שבעה אסירים במדים כתומים, כולם נפגעי תקיפה מינית, ומשתתפים בקבוצת התמיכה החלוצית "טראומה והחלמה". בכלא הם משחררים לראשונה זיכרונות טראומטיים שהיו כלואים בתודעתם ומשתפים בסודות הפגיעה המינית בהם, מתוך ניסיון לזכות בחירות פנימית באמצעות כוחה המרפא של הקבוצה.
אסופת הרצאות וסדנאות מתוך הכנס 'במילים אחרות' - שיח מתעורר על פגיעה מינית במרחב להט"בי.
חוברת המאמרים הופקה לרגל אירוע ההתרמה השנתי שלנו, ועוסקת בנושא כוחה של עדות.
חוברת המאמרים הופקה לרגל אירוע ההתרמה השנתי שלנו, ועוסקת בנושא של תמיכה וצמיחה מתוך טראומה מינית.
חוברת המאמרים הופקה לרגל אירוע ההתרמה השנתי שלנו, ועוסקת בנושא פגיעות מיניות בקרב בני נוער.
חוברת המאמרים הופקה לרגל אירוע ההתרמה השנתי שלנו, ועוסקת בנושא של עבודה קבוצתית.
חוברת המאמרים הופקה לרגל אירוע ההתרמה השנתי שלנו, ועוסקת בנושא של טראומה משנית.