פרסומים וקטעי עיתונות אודות מרכז הסיוע בת"א לנפגעות תקיפה מינית.
לוח המשרות של מרכז הסיוע לנפגעו ונפגעי תקיפה מינית ת"א
יום האהבה (ולנטיינ'ס דיי) הוא הזדמנות מעולה לדבר עם בני הנוער על הנושא הכי מרגש, מעסיק ומבלבל בעולם... אהבה. בשיעור ננסה להבין מהי אהבה, מהי אלימות בתחפושת של אהבה ואיך להבדיל בין השתיים.
ערב השנה החדשה ומסיבות הסילבסטר מזמנים לצד החגיגות גם פוטנציאל לא מבוטל לניצול ופגיעה. יצירת שיח פתוח על הסכנות ומתן כלים להתמודדות עם תרחישים אפשריים יכולים לסייע במניעת פגיעות ובמתן מענה יעיל ומהיר למי שנפגעו.
ב-28 בספטמבר התחיל התיוג (האשטאג) ״לא התלוננתי״ לסחוף המונים בפייסבוק ובטוויטר. תחת התיוג #לאהתלוננתי נחשפים סיפורים אישיים רבים על פגיעה מינית והסיבות בגינן הנפגעים והנפגעות החליטו לא לדווח או להגיש תלונה על המעשים. השיח הציבורי הסוער עלול להציף רגשית ולהותיר את מי שנחשפים אליו מבולבלים, בייחוד נערים ונערות. אנו מציעות לצוותי המורות, המחנכות והיועצות, לשבור את קשר השתיקה, ולייצר שיח חינוכי המתמודד עם המשמעויות הרבות שעולות מקמפיין #לאהתלוננתי.
חוברת המאמרים הופקה לרגל אירוע ההתרמה השנתי שלנו, בו ציינו השנה 40 שנות פעילות למרכז סיוע ת"א.
רגע לפני היציאה לחופשה – טיפים לא/נשי חינוך (ולהורים גם!) – איך להכין את התלמידות/ים להתמודדות עם פגיעות מיניות בתקופת הקיץ?
בתאריך ה-16.1.2018 פורסמה ב״הארץ״ בה אסף הראל חושף את הפגיעות הסדרתיות שביצע מנחם נבנהויז, מורה ומנצח מוערך ונערץ, בעשרות מתלמידיו בתיכון תלמה ילין לאורך שנים. התלמידים והתלמידות נחשפו בוודאי ברשתות החברתיות, בתקשורת, בבית הספר ובבית למקרים. הפרשה יכולה להציף ולערער מאד את מי שנחשפים אליה, ובייחוד נערים ונערות. אנו מאד ממליצות לצוותי המורות/ים, המחנכות/ים והיועצות לפתוח את הנושא בכיתות, וכן בצוותים החינוכיים.
בתאריך 8.1.2018 פורסמו במהדורת חדשות ערוץ 2 קלטות המתעדות שיחה בין יאיר נתניהו לשניים מחבריו מערב ליל שבת בקיץ 2015. חלק נכבד מהשיחה בין שלושת הצעירים עוסק במיניות, במועדוני חשפנות, ובאמירות בעלות נימה של זלזול, ניצול והחפצה (מלשון חפץ) של נשים שמוכרות ואינן מוכרות להם. חשוב להציב אלטרנטיבה ערכית ולהעביר את המסר כי הדיבורים והמעשים שהוזכרו בקלטות אינם יכולים לעבור בשתיקה. אנו מציעות לצוותי המורות/ים, המחנכות/ים והיועצות להעלות בכיתות את התוכן המשתקף בהקלטות, ולקיים סביבו שיח על ערכים, למען שינוי חברתי בתחום.
מערך שיעור מיוחד שכתבו רכזות החינוך שלנו העוסק בקמפיין MeToo# #גםאני
כמה כללי אצבע עבור מי שנדרשים לטפל או להגיב לפניה בנושא פגיעה מינית בקהילה שעליה הם אמונים.
איך יחסי הכוחות בעולם המשחק קשורים לפגיעות מיניות? אורית גל, מתנדבת מרכז הסיוע, מחזאית, שחקנית וחברת שח"ם, כותבת על הדינמיקה המורכבת מאחורי הקלעים.
מערך שיעור חינוך מיוחד שכתבו רכזות החינוך שלנו בעקבות התקיפה המינית שהתרחשה על ידי צעירים ישראלים באיה נאפה.
ישבנו לשיחה עם מירי מרגלית, רכזת הליווי בהליך הפלילי של מרכז סיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית ת"א, כדי לקבל תשובות לשאלות נפוצות בנושא ההליך הפלילי בכלל ומעמד הגשת התלונה במשטרה בפרט.
חוברת המאמרים הופקה לרגל אירוע ההתרמה השנתי שלנו, ועוסקת בנושא סמכות, כוח ופגיעה מינית.
קורסי ההכשרה של מרכז הסיוע ייפתחו בחודשי הקיץ. הנה כמה סיבות טובות למה כדאי לכן/ם להצטרף...
בסוף חודש מרץ התארחנו בכנס האינטרקטיבי 'נשים בתכנית הלימודים' שהופק על ידי תלמידות/ים בתיכון עירוני י"א בתל אביב. בכנס שולבו סרטונים הממחישים סיטואציות מורכבות מחייהן של תלמידות הכיתה, כשהתלמידות/ים בקהל התבקשו להגיב בזמן אמת באמצעות שאלון מקוון - איך היו מייעצים לנערה לפעול.
נפגשנו עם אביתר קופנהגן, יוזם הכנס, כדי ללמוד על תהליך העבודה של לפני ועל המסקנות של אחרי. אל תפספסו!