מחלקת הליווי במרכז הסיוע נועדה לגשר בין עולם המשפט לעולם הפגיעה המינית. במסגרת הפרויקט מרכז הסיוע מעניק שירותים הן לא/נשים שנפגעו מינית והן למערכות אכיפת החוק. אנחנו מאמינות/ים כי מפגש חיובי של הנפגע/ת עם מערכת החוק והמשפט יכול להפוך את ההליך הפלילי לחלק משמעותי בתהליך השיקום. לשם כך חשוב לגשר בין שני עולמות התוכן, לייעל את התקשורת בינם ולחזק את מעמד הנפגע/ת בהליך, כחלק מתהליך העצמה והחזרת האמון.
למידע נוסף לחצו על הכותרת
ההליך הפלילי יכול להיות הליך קשה, סיזיפי, מתסכל, חודרני ותובעני. בשל כך אנו מציעות/ים תמיכה נפשית וליווי פיזי לכל פונה שרוצה בכך. צוות המתנדבות/ים והרכזות/ים במרכז הסיוע מלווה את הנפגע/ת לאורך כל ההליך הפלילי. הוא נותן אינפורמציה על ההליך בכללותו ועל מצב התיק הפלילי בפרט, ומציע ליווי לבית החולים, למשטרה, לפרקליטות ולבית המשפט, זאת בנוסף לתמיכה וסיוע בהתמודדות הנפשית עם התכנים והתחושות שעולים לאורך ההליך.
המשטרה היא הגוף היחיד שבידיו הסמכות לחקור מעשים פליליים, והיא פועלת בתחומים של מניעה, אכיפה, חקירה והעמדה לדין.
מכיוון שההליך הפלילי יכול להיות לא פשוט, מרכז הסיוע מציע ליווי ותמיכה החל מההתלבטות וההחלטה האם להגיש תלונה, דרך הגשת התלונה ועד לסיום ההליך המשפטי, בהתאם לרצון הפונה.
חשוב לדעת שכל החלטה שתתקבל היא לגיטימית ותזכה לתמיכתנו. כל אחת ואחד מקבלים החלטה בהתאם לנסיבות האישיות שלהן/ם.
לאחר השלמת החקירה במשטרה, מועבר התיק לפרקליטות המחוז או למפלג התביעות של המשטרה, שם יוחלט אם להעמיד את החשוד לדין (החלטה על הגשת כתב אישום). במקרים מסוימים ייתכן שהתיק יוחזר למשטרה להשלמת החקירה. במידה ומוגש כתב אישום, ניתן לקבל ליווי לאורך כל ההליך הפלילי, כולל פגישות עם הפרקליטות וליווי לבית המשפט.
בדיקה רפואית בעקבות תקיפה מינית - כל מה שחשוב לדעת על הבדיקה ב"חדר 4" בבית חולים וולפסון