אנו מקיימים סדנאות, הדרכות והפעלות חווייתיות, המותאמות למאפייני הגיל והאוכלוסייה השונים. הסדנאות עוסקות בתכנים של מניעת אלימות, שמירה על גבולות העצמי והאחר, שיתוף ברגשות ובסודות, גלישה בטוחה ברשת, זוגיות בריאה ועוד. את כל הסדנאות ניתן להעביר גם בשפות ערבית, רוסית ואנגלית.
"כארגון הפועל בתחום למעלה מ-26 שנים, ומהווה גוף מקצועי ומוביל בתחומו בדרום, המשלב ידע יישומי עם ניסיון מצטבר ויכולת לתת מענים חירומיים, מיידיים ומורכבים לנפגעות ולנפגעים של אלימות ואלימות מינית, אנו רואים עצמנו חלק מרכזי ובלתי נפרד מהמערך של מאמצי המניעה וההגנה על קטינים במסגרות החינוך".
ויקה ויינשטיין, רכזת בתי ספר
בנוסף לסדנאות המועברות לילדים, קיימת חשיבות רבה לרתימת ההורים והצוותים למערך ההסברה והמניעה ולהעשרת הידע שלהם בנושאים הקשורים בהתפתחות מינית של ילדים ובסימני איתור וזיהוי של פגיעות אלימות ואלימות מינית בילדים. ההדרכות להורים וההדרכות לצוותים מועברות בנפרד עבור כל קבוצה. בסדנאות נעשה שימוש במצגות, סרטונים, דיון, תיאורי מקרה מהשטח וניתן דגש על התהליך שעוברים המשתתפים. ייחודו של הפרויקט הוא במתן מענה רב מערכתי עבור צוותים, הורים וילדים בגילאי 3-8 עבור כל אחת משלוש הקבוצות מומלץ להזמין סדרה של 3-5 סדנאות על מנת לאפשר תהליך למידה משמעותי.
מתן הדרכה וליווי שוטף לצוותים שעובדים עם אוכלוסיות בעלות מוגבלויות, להורים, ולבעלי המוגבלויות עצמם. זאת, מתוך הבנה שבעלי המוגבלויות מהווים את האוכלוסייה הפגיעה והחשופה ביותר לאלימות ולהתעללות מסוגים שונים, ובכלל זה, התעללות מינית. אנו פועלים הן במישור של העלאת המודעות החברתית לתופעה והן במתן ידע וכלים לבעלי המוגבלויות ולדמויות משמעותיות בסביבתם.
אלימות, ואלימות מינית בפרט, הינן תופעות חברתיות שכיחות ביותר בקרב כלל האוכלוסייה. מחקרים מראים כי תופעות חברתיות אלו שכיחות במידה זהה במגזר הדתי ולמעשה, אין מגזר בחברה אשר לא סובל מהשלכותיהן של תופעות האלימות והאלימות המינית. מתוך היכרות עם המגזר הדתי ומתוך ההבנה כי יש להתייחס למגזר זה בהתאם למאפייניו התרבותיים, אנו רואים חשיבות רבה בהתאמת התכנים והמענה הייחודיים לו- הן לפרט והן לקהילה. לפגיעה מינית השלכות רגשיות, גופניות וחברתיות קשות. קהילות נתקלות בקושי רב בהתמודדות עם פגיעות מיניות, שכן הפגיעה מאיימת על שלמות הקהילה וחושפת נקודות כאובות. ומכאן, התגובות השכיחות: הכחשה והשתקה, מה שמותיר את הנפגעות והנפגעים בודדים בסבלם עם תחושות אשמה ובושה, דבר המעכב ומחבל באפשרות ההחלמה ואף פוגע בחוסן הקהילה.
כהורים לילדים צעירים ואף למתבגרים אתם מתמודדים יום-יום עם גידול וחינוך ילדיכם בתוך מציאות מורכבת ולעיתים אף מאיימת ומפחידה. מחד, אתם רוצים לשמור ולהגן עליהם מכאב, מסכנות שונות ומפגיעה, ומאידך, ככל שילדיכם גדלים הם זקוקים ליותר עצמאות ואוטונומיה ואף נחשפים להשפעות שונות שאינן תמיד בשליטתכם המלאה. כל אלו ועוד הופכים את תפקידכם כהורים למורכב מאוד, ומצריך מכם התעדכנות ולמידה בלתי פוסקות. מטרת ההדרכות ההוריות היא לאפשר הכרות מעמיקה יותר עם התחום, הנתונים והמאפיינים, כמו גם מתן כלים לאיתור וזיהוי של סימני מצוקה ופגיעה מינית אצל ילדים. זאת, על מנת להפחית חרדות, לסייע לכם להוות דמות וכתובת לפניות עבור ילדיכם ולהקנות לכם כלים להתמודדות אפקטיבית עבורכם ועבור ילדיכם.