משך כל סדנה - עד שעה וחצי - בהתאם לצרכי המסגרת.
רגשות ונגיעות
הסדנה עוסקת בהבחנה בין נגיעות נעימות ולא נעימות, מתאימות ולא מתאימות ומדגישה את זכותו של כל ילד על גופו. הילדים נפגשים בסביבה בטוחה ובדרך חווייתית, עם האפשרות להכיר מגוון רחב של רגשות, ובשאלות העוסקות במתן לגיטימציה לרגשות אישיים ולהבדלים אינדיבידואלים לגבי תחושות ורצונות. הם מפנימים דרך דיון וחשיבה על דוגמאות מחיי היום-יום שלהם את נושא שמירת הגבולות, האוטונומיה והכבוד לגוף, לרגשות ולמרחב הפרטי של עצמי ושל האחר.
סודות
הסדנה עוסקת בהתמודדות עם סוגיית ה"סוד", דרך סיפורו של ניר המועבר בצפייה משותפת בסרטון. נדון בהבדלים בין סוד לבין הלשנה או רכילות, מדוע חשוב לשתף בסוד ומי האנשים בסביבתנו אותם אנו יכולים וצריכים לשתף כאשר קורה לנו או לחבר\ה שלנו משהו לא טוב.
״נתפסים ברשת״ - גלישה בטוחה
בשנים האחרונות אנו נתקלים בתופעה שבה תכני ואמצעי המדיה השונים הפכו זמינים, נגישים ומיידים כמעט לכל אחד, כשקהל היעד המרכזי הוא ילדים ובני נוער. בסדנה נדון באפשרויות הרבות שמציעים לנו אמצעי המדיה, ביתרונות ובסכנות ובפיתוח הרגלי שימוש בטוחים ומושכלים בתכנים: צ’טים ומסנג’ר, רשתות חברתיות, אתרים שונים, סרטונים, הטלפון הסלולרי ותכני המדיה השונים.
״מי מרים ידיים?״
סדנה חווייתית בנוסח "הישרדות" המאפשרת דיון בתופעת האלימות: אילו סוגי אלימות קיימים? מהן ההתנהגויות שאנו מחשיבים כאלימות? כיצד ניתן באמצעות תקשורת בינאישית חיובית והפנמת ערכים יסודיים של כבוד הדדי ושוויון ליצור אווירה נטולת אלימות בסביבתנו.
״מחוץ למעגל״ - לחץ חברתי
הסדנה מציגה בפני הילדים את הדילמה המאפיינת את חייהם החברתיים: הרצון להיות שייך ודומה לאחרים אל מול הצורך להביע ולבטא את דעתם, את רצונם ואת ייחודיותם. הלחץ החברתי בא לידי ביטוי בהתנהגויות ובמעשים שאינם נובעים מתוך רצון ובחירה חופשיים. בסדנה זאת נבחן את ההשפעות השונות של הלחץ החברתי – על הפרט ועל הקבוצה. מהן ההתנהגויות שאנו מבצעים בחסות הלחץ החברתי? במי הן פוגעות? כיצד אנחנו יכולים לעמוד בלחץ החברתי ולבחור את ההתנהגויות הנכונות לנו? מהן ההשלכות של חרם המופנה כלפי מישהו בקבוצה? לאן זה עלול להוביל אותו ואותנו?
"זה לא משחק"
בסדנה זו ננסה לבחון מתי משחק הופך "משחק אסור", כלומר משחק אלים או פוגע. נבין שמשחק שיש בו מרכיבים של כפייה, אלימות או פוגענות כלפי מישהו מהמשתתפים, הוא לא משחק. נדון בהשלכות האפשריות ונחשוב ביחד מה ניתן לעשות ולמי ניתן לפנות כאשר נתקלים ב"משחקים אסורים".
לפרטים והזמנת סדנאות: hinuch@maslan.org.il 052-6216012 ,052-6216023