04-6566813: נשים ערביות | 02-6730002: נשים דתיות | 02-5328000: גברים דתיים
סיוע דרך WhatsApp ב-052-8361202 | קולמילה – צ'אט סיוע אנונימי
פעילים 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע הנגשת מרכזי הסיוע: לחצו לפרטים
הקצינים שחתמו על מכתב התמיכה פרצו את חומות השתיקה, את ההתכחשות ואת ההתעלמות שהפגינו חבריהם לנשק בפרשה זו. מה שקרה עד כה פשוט היה מקומם ובלתי נתפס: קבוצת קצינים מגנה על חג'בי במקום להביע אמפתיה כלפי חיילת צעירה שנאלצה לצאת ולתבוע צדק נגד מי שפגע בה
מצאנו ש-30% מהנשים הלסביות נפגעו מינית על ידי בנות זוגן; שמעל ל-50% מהנשים הביסקסואליות עברו פגיעה מינית; וש-100% מהגברים ההומואים דיווחו על אונס במהלך דייט". עד לאחרונה נמנעו מלעסוק בפגיעות מיניות בתוך הקהילה הלהט"בית. למה הנושא הזה הוא בגדר טאבו?
אחד הנושאים שעולים כמעט בכל הרצאה שאני מעבירה במקומות עבודה הוא נושא הלבוש, ולא יפתיע אותך לשמוע בוודאי שזה מגיע בעיקר מגברים (ולפעמים גם מנשים). לא רק מצד העובדים, בסוף ההרצאות ניגשים אלי מנהלים ומנהלות ומספרים שהם אובדי עצות מול עובדת פלונית בגלל צורת הלבוש שלה. מנהלים גברים חוששים גם שאם יעירו לעובדת על הלבוש שלה, הם יואשמו בהטרדה מינית.
ההליך הפלילי יכול להיות הליך קשה, סיזיפי, מתסכל, חודרני ותובעני. בשל כך אנו מציעות/ים תמיכה נפשית וליווי פיזי לכל פונה שרוצה בכך. צוות המתנדבות/ים והרכזות/ים במרכז הסיוע מלווה את הנפגע/ת לאורך כל ההליך הפלילי. הוא נותן אינפורמציה על ההליך בכללותו ועל מצב התיק הפלילי בפרט, ומציע ליווי לבית החולים, למשטרה, לפרקליטות ולבית המשפט, זאת בנוסף לתמיכה וסיוע בהתמודדות הנפשית עם התכנים והתחושות שעולים לאורך ההליך.
קו הסיוע פועל 24 שעות ביממה, כולל בשבתות ובחגים, ומטרתו לתת מענה ותמיכה לנשים ונערות שורדות תקיפה מינית לסוגיה במצבי משבר.
איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית, בשיתוף מכון התקנים ובתמיכת משרד הכלכלה, יזם פרויקט חלוצי וראשון מסוגו בעולם ליצירת "קוד מרצון" למניעת הטרדה מינית. הקוד מהווה מפרט למניעת הטרדה מינית בעבודה ומטרתו להנחות באופן בהיר את המעסיקים, כיצד לייצר סביבת עבודה בטוחה ונקייה מהטרדות מיניות. החברות אשר יאמצו את הקוד, יבצעו תהליך מעמיק של הכשרה פנים-ארגונית, ובסופו יקבלו תקן של מכון התקנים אשר יפורסם בפלטפורמות פנים וחוץ ארגוניות.