04-6566813: נשים ערביות | 02-6730002: נשים דתיות | 02-5328000: גברים דתיים
סיוע דרך WhatsApp ב-052-8361202 | קולמילה – צ'אט סיוע אנונימי
פעילים 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע הנגשת מרכזי הסיוע: לחצו לפרטים
הדו"ח השנתי של איגוד מרכזי הסיוע לשנת 2018, אשר כולל פרק מאמרים מקצועיים העוסקים בזוויות שונות של מניעה וטיפול בהטרדה מינית, לצד פרק על נתוני פגיעה מינית בישראל בשנת 2017: נתונים ממרכזי הסיוע, ממשטרת ישראל, מהפרקליטות, ממח"ש, מבית הדין לעבודה, משב"ס, מנציבות שירות המדינה ומצה"ל.
ב-28 בספטמבר התחיל התיוג (האשטאג) ״לא התלוננתי״ לסחוף המונים בפייסבוק ובטוויטר. תחת התיוג #לאהתלוננתי נחשפים סיפורים אישיים רבים על פגיעה מינית והסיבות בגינן הנפגעים והנפגעות החליטו לא לדווח או להגיש תלונה על המעשים. השיח הציבורי הסוער עלול להציף רגשית ולהותיר את מי שנחשפים אליו מבולבלים, בייחוד נערים ונערות. אנו מציעות לצוותי המורות, המחנכות והיועצות, לשבור את קשר השתיקה, ולייצר שיח חינוכי המתמודד עם המשמעויות הרבות שעולות מקמפיין #לאהתלוננתי.
לממונה על מניעת הטרדה מינית העסוקה, למנהלת או מנהל וכל מי שאין לו זמן לקרוא את כל 136 (!) עמודי פסק הדין, שניתן בחודש אפריל 2018 בעניינו של ניסו שחם, הנה סיכום קצר עבורך. הסיכום יעזור לך להבין האם בכלל וכיצד משנה פסק הדין את מה שידענו עד כה על יחסים בהסכמה במקום העבודה?
במאמציו לשימור מעמדן הנחות של השוטרות בארגון, לא בוחל אלשיך בלעג מפורש לבג"ץ. העובדה כי השופטים מצאו כי גרסתה של הקצינה צ', המתלוננת נגד ריטמן, עדיפה, ואת סביבת העבודה שלה כפסולה, לא עשה עליו כנראה רושם מיוחד. רק מחשש שיואשם בביזיון בית משפט, נאלץ (כהגדרתו) המפקח הכללי של המשטרה לנזוף בריטמן "מתוך אמפתיה וצער". נדמה שהבוז שהוא חש כלפי מערכת המשפט עמוק כל כך, שאינו חש מחויב לכבדה ולו למראית העין.
אורית סוליציאנו, מנכ"לית האיגוד, כותבת בעקבות תגובת המפכ"ל אלשיך לבג"צ בעניינו של רוני ריטמן.
פורסם ב"הארץ", 6 בפברואר 2018.
החיים של עבד השתנו לחלוטין אחרי שאשתו מרים הותקפה מינית בידי המעסיק שלה. בעדותו הוא מספר על המחירים שגבתה הפגיעה המינית ממשפחתו.