ניוזלטר- דצמבר 2015 - סיום שנת 2015

חברות וחברים,

שנת 2015 מסתיימת באקורד צורם מבחינת המאבק באלימות מינית בישראל. גזר הדין בפרשת יניב נחמן רצוף באמירות שגויות וחסרות שחר המבטאות חוסר הבנה לגבי דינאמיקה של פגיעה מינית, השלכותיה ההרסניות של הפגיעה, מדוע יש שיהוי בדיווח ומהי באמת זכות האישה על גופה. גזר דין של חצי שנת מאסר על אונס ומעשה מגונה המתחשב בפגיעה בשמו הטוב של האנס ובצורך לשקמו יותר מאשר בפשע שעשה ובצורך לתת לנפגעת לדעת שמערכת אכיפת החוק אכן פועלת כראוי מעיד עד כמה רבה עוד העבודה של האיגוד ביצירת שינוי חברתי כולל נגד נגע האלימות המינית. גם החלטה המקוממת של המפכ"ל רוני אלשייך תורמת לתחושה שמערכת אכיפת החוק פשוט מפקירה את הנפגעות. המפכ"ל בחר להתעלם כליל מדברי היועץ המשפטי לממשלה שאמר שאלמלא הייתה התיישנות היה ראוי להעמיד את ניצב רוני ריטמן לדין משמעתי. אכן הייתה התיישנות, אך דברי העדה היו אמינים – ומן הראוי שהמפכ"ל היה מדיח את ריטמן מהתפקיד של חוקר מספר אחד במדינה ומציב אותו בתפקיד אחר במשטרה. אבל אלשייך בחר להיות "גבר" כפי שאמרו זאת פקודיו על חשבון קצינה מוערכת שכעת נשארה מופקרת בתוך הארגון. 

איגוד מרכזי הסיוע ימשיך להיאבק נגד אלימות מינית בישראל, לסייע לנפגעות ולהיות להם פה ולעשות הכל כדי שתופעה קשה זו תמוגר. 

שתהיה לכולן/ם שנה אזרחית טובה, 

 

אורית סוליציאנו

מנכ"לית האיגוד

דו"ח שנתי: פחות נשים מתלוננות במשטרה

רק 13% מהפונות ומהפונים למרכזי הסיוע הגישו תלונה במשטרה, כך עולה מנתוני הדו"ח השנתי של איגוד מרכזי הסיוע שהוצג בדיון מיוחד של הועדה לקידום מעמד האשה ולשוויון מגדרי לרגל יום המאבק באלימות נגד נשים שחל ב-25 בנובמבר. מהדו"ח עולה כי למרכזי הסיוע הגיעו בשנת 2014 כ-40,000 פניות, מתוכן קרוב ל-60% דיווחו על פגיעה מינית בילדות ו-24% על פגיעה בתוך המשפחה.

עוד עולה מהדו"ח כי רק 4% מסך התיקים שהוגשו לבית המשפט הסתיימו בזיכוי והדבר מעיד כי שיעור תלונות השווא הוא מזערי וזאת בניגוד לתפיסה הציבורית הקיימת בעניין זה.

הדו"ח שכותרתו "רשת ללא ביטחון" העוסק בפגיעה מינית ברשת מציג נתונים ראשונים המעידים כי תופעת הפגיעות ברשת הולכת ומתרחבת – בשנת 2014 הגיעו כמה עשרות פניות הן למרכזי הסיוע והן למשטרת ישראל בנושאים הקשורים לפגיעה מינית ברשת.

הדו"ח עלה לאתר והוא נמצא כאן

pic of doch

סקר: 89% מההורים לא מודעים להיקף תופעת האלימות המינית

בסקר שיזם איגוד מרכזי הסיוע שמטרתו לבחון מודעות הורים לתופעת האלימות המינית כלפי ילדים בחברה הישראלית, והוצג החודש בוועדה לזכויות הילד בכנסת נמצא כי הורים אינם מודעים להיקף תופעת האלימות מינית כלפי ילדים בישראל. הסקר נערך ע"י מכון פאנלס ובו השתתפו 306 הורים לילדים בני 5-18, המהווים מדגם מייצג של אוכלוסייה.

מהסקר עולה כי רק 11% מההורים אכן העריכו נכונה את היקף התופעה. עוד עולה כי  ההורים סבורים כי פדופילים או זרים הם הפוגעים מינית (57% ו-51 בהתאמה) ודבר זה מאפשר להם לחשוב כי אם הם יגנו על הילדים מפני זרים לא יהיו פגיעות. המציאות שונה ואנו יודעים כי מרבית הפוגעים הם אנשים מוכרים. לאור זאת יש להעלות מודעות של הורים לנושא, להכשיר את אנשי המקצוע בתחומי הבריאות, הרווחה והחינוך לזהות ולאתר מוקדם ככל האפשר ולדאוג לכך שכל ילד במדינת ישראל יעבור במסגרת החינוך הפורמלי שיעורים לגבי מיניות בריאה ומניעת פגיעות מיניות.

לקריאה הסקר לחצ/י כאן
1

פרויקט הקוד הוולונטרי למניעת הטרדה מינית בעבודה

חברת EIM, חברה לפיתוח, ייצור ושיווק של מערכות אלקטרוניות וחשמליות, בחרה לאמץ את הקוד הוולונטרי למניעת הטרדה מינית בעבודה, שפותח על ידי האיגוד בשיתוף מכון התקנים הישראלי ובתמיכת משרד הכלכלה. הקוד הינו כלי אפקטיבי למניעת הטרדות מיניות במקומות עבודה.

חברת EIM היא חברה מובילה בהטמעת תקנים ורואה בתהליך הטמעת הקוד כלי שיסייע לקדם את החברה באספקטים כלכליים וחברתיים כאחת. תהליך הטמעת הקוד בארגון החל בסקר לבחינת תחושת הביטחון וההיכרות של עובדי החברה עם החוק למניעת הטרדה מינית שממנו עלה כי מרבית העובדים מכירים את החוק. התהליך נערך במסגרת פיילוט של האיגוד בפרויקט ומכון התקנים הישראלי.

בתמונה, מימין לשמאל: מרכזת פרויקט הקוד הוולונטרי באיגוד מרכזי הסיוע עו"ד יפעת בלפר, סמנכ"לית EIM והממונה על מניעת הטרדה מינית נטע בגים, יועץ לתקינה ב-EIM משה דב, מנכ"ל EIM איציק סמואל, מנכ"לית איגוד מרכזי הסיוע אורית סוליציאנו

kod eim copy

השקת האמנה למניעת הטרדות מיניות בתעשיית הקולנוע

לרגל יום המאבק הבינלאומי נגד אלימות נגד נשים קיים האיגוד כנס בנושא אלימות מינית וקולנוע, בשיתוף משרד התרבות והספורט ופורום קולנועניות.

כבר למעלה משנה שהאיגוד מקדם פרויקט למניעת הטרדות מיניות בתעשיית הקולנוע ובאירוע חגיגי שנערך ביום המאבק בחודש נובמבר הוצגה האמנה אותה ניסחה מטעם האיגוד היועצת המשפטית עו"ד ליאת קליין בשיתוף האיגודים המקצועיים של תעשיית הקולנוע וח"כ מיכל רוזין.

באירוע נערך רב שיח ייחודי לתרומתו של הקולנוע הישראלי למאבק באלימות המינית בו השתתפו שורה של שחקניות, יוצרים ויוצרות ליצירות קולנועיות של השנים האחרונות שעסקו באלימות מינית.

בכנס השתתפה שרת התרבות והספורט מירי רגב, ח"כ מיכל רוזין, ח"כ עאידה תומא-סלימאן, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה עוה"ד דינה זילבר, יו"ר מועצת הקולנוע דוד אלכסנדר, נציגות פורום קולנועניות, נציגי איגודי השחקנים, המפיקים, עובדי הבמה.

בתמונה מימין לשמאל:

ח"כ מיכל רוזין, ח"כ עאידה תומא-סלימאן, ראש מנהל תרבות גלית והבה שאשו, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה עוה"ד דינה זילבר, מנכ"לית איגוד מרכזי הסיוע אורית סוליציאנו, שרת התרבות מירי רגב, יועמ"ש איגוד מרכזי הסיוע ומנסחת האמנה למניעת הטרדות מיניות בתעשיית הקולנוע עו"ד ליאת
קליין, מנהלת הסינימטק ד"ר נועה רגב.

sinematek

הגשת עתירה לבג"צ כנגד אגף המשמעת בנציבות שירות המדינה

איגוד מרכזי הסיוע הגיש עתירה לבג"צ שיחייב את נציבות שירות המדינה לאפשר זכות ערר על החלטה לסגור תיקים על הטרדות מיניות בשירות המדינה.

כבר למעלה משנתיים שהאיגוד מקיים שיתוף פעולה עם הקליניקה לשוויון נשים בעבודה במרכז לחינוך קליני באוניברסיטה העברית ועם מרכז סיוע ירושלים על נושא הטיפול בהליכי הטרדה מינית בשירות המדינה.

אחד הנושאים העקרוניים שניסינו לקדם הוא מתן אפשרות להגשת ערר במקרה של החלטה על סגירת תלונה על הטרדה מינית, דבר שאינו מתאפשר היום. לשם כך, הגשנו עם הקליניקה לשוויון נשים בעבודה עתירה לבג"צ בכדי לחייב את המדינה לאפשר זכות ערר זו לנשים שהגישו תלונה על הטרדה מינית בשירות המדינה.

האיגוד מאמין כי מתן זכות ערר, לא רק שחשובה עבור אותן נשים שתלונתן נסגרה, אלא חשובה גם למאבק רחב ביותר בהטרדה מינית בעולם העבודה בכלל ובשירות המדינה בפרט.

בתמונה מימין לשמאל: יועמ"ש איגוד מרכזי הסיוע עו"ד ליאת קליין ועו"ד דנה גינוסר מהקליניקה לשוויון נשים בעבודה במרכז לחינוך קליני באוניברסיטה העברית.
bagatz liat

הצטרפ/י למאבק למיגור האלימות המינית

קרוב ל-100 איש כבר תרמו לאיגוד לקמפיין לציון 25 שנים של פעילות כדי שנוכל להמשיך ולסייע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית ולשמש להם קול במאבק למיגור התופעה. נשמח לתמיכתך, כל שקל קריטי להמשך פעילותינו.

לתרומה מקוונת לחצו כאן.
truma3


 

מיקומך באתר:חדשות>פרסומים>הניוזלטר שלנו>ניוזלטר- דצמבר 2015 - סיום שנת 2015