פעילות מרכז הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית בירושלים.
מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית הוקמו כדי לסייע ולתת תמיכה מעשית ורגשית לנפגעות ונפגעים וללוותן/ם בדרך הקשה שעליהן/ם לעבור בעקבות הפגיעה. ניתן לפנות אל המרכזים באופן אנונימי ולקבל תמיכה, הקשבה, כבוד ויחס שוויוני, ללא כל תשלום, תוך שמירה קפדנית על סודיות. חשוב לנו שתדע/י שאת/ה לא לבד.
החוק למניעת הטרדה מינית נחקק בשנת 1998, במטרה לייצר שינוי חברתי - למנוע פגיעה בחירותו ופרטיותו של האדם, ולקדם את השוויון בין המינים. החוק מטיל אחריות על המעביד לייצר אווירת סביבת עבודה נעימה ונטולת הטרדות מיניות, ומכיר בכך כי על מנת ליצור סביבה כזו יש לחייב את הארגון ומנהליו להקפיד על נהלים שימנעו הטרדה מינית.
חלק ממרכזי הסיוע מקיימים מערך של קורסי הכשרה, הדרכה ותמיכה לנשות ואנשי מקצוע מתחומי הטיפול, הפסיכותרפיה והפסיכיאטריה שפוגשות/ים פונות ופונים נפגעי תקיפה מינית. את המערך מקיימות נשות מקצוע מומחיות מתחומי הטיפול בנפגעות ובנפגעי תקיפה מינית.
מחלקת הליווי בהליכים משפטיים מסייעת ומלווה אותך לפני, תוך כדי ואחרי החלטתך להגיש תלונה במשטרה. אנחנו נלווה אותך ונתמוך בך גם אם את מתלבטת וגם אם תחליטי לא להגיש תלונה, בדגש על כך כי ההחלטה היא שלך בלבד ואנחנו רק כאן כדי ללוות אותך בקבלת ההחלטה וההתמודדות עימה. אנחנו מלוות גם פונות אשר נמצאות בהליכים משפטיים אחרים, במידת הצורך ובהתאם למידת הזמינות שלנו וההליך המדובר.