נשים וגברים שנפגעו מאלימות מינית, בכל שלב בחייהם, מתמודדים לעיתים קרובות עם קשיי השתלבות ותפקוד בעולם התעסוקה. קשיים אלו יכולים להופיע בסמוך לפגיעה או שנים רבות לאחר שזו הסתיימה, במשולב עם סימפטומים פוסט-טראומטיים או בנפרד מהם. בכוחם להשפיע ולעצב את מהלך החיים של הנפגעות/ים ולהוביל לקשיים תפקודיים ונפשיים ניכרים דוגמת קושי בהתמדה ובשמירה על רצף תעסוקתי; קושי מול ראיונות עבודה; קושי בהתמודדות עם ממונים, מנהלים וקולגות. כל אלה גורמים לאחוזי נשירה גבוהים ממקומות עבודה ולימודים, מובילים לפגיעה ביכולת להתקבל לעבודה, להשתלב ולהחזיק בה לאורך זמן, ולבנות מסלול חיים הכולל עצמאות כלכלית ומימוש עצמי.
פעמים רבות גם הנפגעות והנפגעים עצמם וגם הסביבה שלהם לא מבינים את הקשר שבין הקשיים התעסוקתיים ובין הפגיעה המינית. כתוצאה מכך, נפגעות ונפגעים רבים חשים אשמה וכשלון, וכן מתקשים למצוא פתרונות וכלים שיעזרו להם להתמודד עם קושי זה.
התוכנית בתחום התעסוקה במרכז הסיוע ירושלים מציעה שני סוגים של מענים:
לנפגעות ולנפגעים:
- מענה רגשי במסגרת קו הסיוע – תמיכה רגשית בנושאי תעסוקה, תוך הבנת השפעות הפגיעה המינית.
- מידע על אפשרויות ליווי ושיקום תעסוקתי – מידע על זכויות ושירותים, כולל שירותי סל שיקום, ביטוח לאומי ואפשרויות נוספות.
לאנשי מקצוע בתחום התעסוקה:
הכשרות והדרכות ייעודיות להעמקת הידע בתחום של פגיעה מינית וההשלכות הייחודיות שלה על ההשתלבות בעולם העבודה והלימודים. צוותים מקצועיים ואנשי מקצוע (יועצים תעסוקתיים, מלווים תעסוקתיים ואנשי טיפול) אשר מעוניינים בהתאמת הכשרה למקום עבודתם מוזמנים לפנות למרכז הסיוע ונשמח לבנות לכם הכשרה בהתאמה אישית.
לפרטים נוספים, אפשר לפנות למרכז דרך קו הסיוע, בטלפון 1202.
תוכנית התעסוקה של מרכז הסיוע מתקיימת הודות לתרומה של בנק הפועלים.