מאמרים ותוכן מהניוזלטר של מרכז הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית - אזור השרון.
הפודקאסט "שיחת סיוע" עם טלי ליברמן עוסק ברבדים השונים של עבודת הסיוע, פמיניזם, תרבות האונס, דינמיקה של מיניות, השלכות הטראומה המינית והמענים הטיפוליים.
טלי ליברמן, עיתונאית, מגישה ומתנדבת במרכז הסיוע השרון, משוחחת עם נשות ואנשי המקצוע של מרכז הסיוע ושומעת את סיפוריהם של הפונות והפונים ואיך שיחת טלפון או צ'אט שינו את חייהן.ם.
בפרק השני של הפודקאסט "שיחת סיוע": מיקה נטוביץ מנצור, מנהלת קולמילה, משוחחת עם טלי ליברמן על טראומה כפי שבאה לידי ביטוי בסיוע הכתוב ועל הקשבה בין השורות.
הפרק הראשון של הפודקאסט "שיחת סיוע": טלי ליברמן בשיחה עם יואב סלע, מנהל מחלקת החינוך של מרכז הסיוע, על חינוך למיניות בריאה.
תקנון לממונות על הטרדה מינית בארגונים
המגבלות שהוטלו על הציבור בעקבות התפשטות נגיף הקורונה נשאו משמעויות הרות אסון לרבות ורבים מהפונים למרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית. מאמר זה, שלקוח מתוך הדו"ח השנתי של איגוד מרכזי הסיוע לשנת 2020, מפנה את המבט לפונות ולפונים לקולמילה - הצ'אט של מרכזי הסיוע, המאפשר פנייה שקטה, לאלה שזקוקות וזקוקים לה יותר מכל.
בימים של חשיפה מוגברת למסכים ולרשתות חברתיות, מחלקת החינוך שלנו מצרפת כמה דרכים לניהול שיח עם המתבגרים
שירי מימון מגיעה להרצליה להופיע ולסייע בגיוס תרומות עבור נפגעות ונפגעי תקיפה מינית. כרטיסים כאן: https://www.1202event.org.il/
לצד החגיגות, ערב השנה החדשה ומסיבות הסילבסטר מזמנים גם פוטנציאל לא מבוטל לניצול ופגיעה. יצירת שיח פתוח על הסכנות ומתן כלים להתמודדות עם תרחישים אפשריים יכולים לסייע במניעת פגיעות ובמתן מענה יעיל ומהיר למי שנפגעו.
המדיה היא כלי מוצלח להגברת המודעות הציבורית כלפי תופעת האלימות המינית, אולם מצד שני היא מעלה אתגרים עבור אלה אשר עברו פגיעה מינית בעברן. ייצוגים של אלימות מינית בסרטים, בתכניות טלויזיה, בחדשות, וברשתות החברתיות יכולים לעורר תגובות שליליות, החל מתחושות עצב ועצבנות ועד לפלאשבקים ותסמיני חרדה. הנה מספר דרכים בעזרתן תוכלי באופן אקטיבי לצמצם חשיפה אשר עלולה לעורר תגובות אלה.
צמיחה מתוך קושי היא מרכיב יסודי בסיפור ההתפתחות האנושית, וסיפורים על צמיחה כזאת מופיעים משחר ההיסטוריה בפילוסופיות, דתות ויצירות אמנות. עם זאת, עד לפני כעשור עסק המחקר הפסיכולוגי על טראומה בעיקר בהשפעות ההרסניות של מצבים טראומטיים, באבדן ובסימפטומים הפתולוגיים. בשנים האחרונות, בעקבות התפתחות המחקר בתחום הפסיכולוגיה החיובית, חלה תפנית בעיסוק בטראומה והורחבה ההתייחסות הקלינית והמדעית לקצוות החיוביים בקשת השינויים כתוצאה מטראומה. בתוך כך, המונח "צמיחה פוסט-טראומטית" (PTG - Post-Traumatic Growth) מתמקד בפתיחת האפשרות לשינויים חיוביים, לצד ומתוך הכאב והסבל, המלווים התמודדות עם אירוע טראומטי.
ביה"ס ללימודי המשך ברפואה יקיים בשנת הלימודים הקרובה, החל מה-31 בינואר 2016, קורס בנושא הנ"ל.
לפני 16 שנה הכריזה העצרת הכללית של האו"ם על ה-25 לנובמבר כיום לציון המאבק למניעת אלימות נגד נשים. המטרה בקביעת יום שיוקדש לנושא זה הייתה לעורר מודעות, להגביר חקיקה, לקדם אכיפה של חוקים וענישה הולמת, וכן לעודד נשים לפנות לעזרה. כמעט ולא חולף יום ללא דיווחים על אלימות כלפי נשים. הן מוכות, נאנסות ונרצחות. המספרים לא נתפסים.
קשה מאוד לדבר על בושה. ראשית כיוון שבושה היא רגש שהחשים אותו מסתירים אותו, כיוון שהחשיפה תאלץ אותם להודות בדבר שבו הם מתביישים. לכן בושה הופכת לעיתים את האדם לשקרן בעל כורחו, למישהו שמרגיש חיצוני לחברה. בושה גורמת להאשמה עצמית, לתחושה של פחיתות ערך והערכה עצמית נמוכה, בושה מבודדת את האדם, משתקת אותו ומכבידה עליו. בושה היא רגש נוראי להרגיש.
במסגרת כתבתה של רומי נוימרק בערוץ 10 בנושא סם האונס, התראיינה עו"ד טל יעקובי כהן, רכזת ליווי בהליך המשפטי במרכז סיוע לנפגעי ונפגעות תקיפה מינית והסבירה את הקושי והמורכבות של "הפשע המושלם". סם האונס, מבהירה עו"ד כהן, מתפוגג תוך שעות ספורות מהדם. במקרים רבים, ברגע שהנפגעת מתעוררת לאחר הפגיעה, היא מבולבלת, לא בטוחה שאכן נפגעה וכיצד ברצונה לנהוג ועד שהיא מחליטה לפעול ולהיבדק, הסם כבר התפוגג מגופה.
לסיוע און ליין יתרונות רבים בניהם, הסרת מחסומים אשר נובעים משמיעת קולו של אדם אחר.." לקו אני לא מצליחה לפנות אבל כאן בטח עוד ניפגש".. "אני רושמת כי ממש קשה לי לדבר".. השימוש בכתיבה מאפשר יותר חשיפה אישית ובעל ערך תראפויטי.. "אני לא מסוגלת להגיד את זה בקול רם.. פגעו בי פעמיים".., אין חשש מהבעת רגשות חיוביים או שליליים .."אני נגעלת מעצמי. .ממה שקרה לי".
קורס בסיס בו יינתן ידע בנושא פגיעה מינית מתמשכת והשלכותיה על חיי הנפגע/ת בבגרותן/ם.
הקורס כולל 8 מפגשים בעלות 1200 ש"ח והוא מתחיל ב 12.10.15.
פרטים נוספים בתמונה.