פרשת יונתן היילו ותוצאותיה העצובות היא טרגדיה נוראה, על כך אין חולק. באיגוד מרכזי הסיוע חשוב לנו להדגיש כי נטילת החוק לידים היא דרך פעולה שאנו שוללים מכל וכל, וכי אין הצדקה לרצח. עם זאת, פרשה זו מהווה תמרור אזהרה המצביע לנו כחברה על חוסר האמון שרוכשים נפגעי תקיפה מינית לרשויות הצדק, ועל הקושי לדווח במצבי מצוקה הנובעים מפגיעה מינית. קושי זה מתעצם כאשר מדובר באדם נטול מעגלי תמיכה, דבר אשר מקשה על נגישות למוקדי סיוע ולבקשת עזרה.
אחד מכל שישה גברים נפגע מינית במהלך חייו ולמרות זאת, ישנו תת-דיווח משמעותי על פגיעה זו לרשויות אכיפת החוק. תחושות הבושה והאשמה העצמית הנלוות לפגיעה המינית מקשות על נפגעות ונפגעים לחשוף את הפגיעה שעברו, בפרט כאשר מדובר בפנייה לרשויות אכיפת החוק והגשת תלונה. כאשר מדובר בפגיעה בגברים, מתעצם הקושי בפנייה לקבלת סיוע משום שהדבר נתפס כחולשה: הפנייה לעזרה פוגעת בתחושת הגבריות של הנפגע ובתפיסתו את עצמו כגבר. בחברה הישראלית, כל הבעת מצוקה ורגש נתפסת כ'נשית' ולכן בקשת העזרה עשויה להביא לבידוד חברתי ואף להעצים את הפגיעה. כל אלו לא מאפשרים לגברים שנפגעו לפרוץ את חומות השתיקה, לספר את סיפורם, לבקש עזרה ולתבוע צדק.
לצופה מן הצד, לעתים לא יהיה ברור מדוע הנפגע אינו פועל על מנת לעצור את הפגיעה כפי שמצופה מגברים, או מדוע הוא אינו מתלונן על הפגיעה. למעשה, הידע הטיפולי מלמד כי זוהי התנהגות נפוצה מאוד במקרה של פגיעה מינית: הבחירה להשאר במחיצת התוקף ולא להתלונן הן התגובות השכיחות, ולא החריג.
התוצאות העצובות של מקרה זה מחייבות את כולנו להישיר מבט לתופעת הפגיעה המינית בגברים. על כולנו לפעול לשבירת קשר השתיקה סביב התופעה, כדי שהנפגעים השרויים במצוקה ידעו שניתן לספר על הפגיעה, להתמודד עמה ולתבוע צדק. מקרה זה ונסיבותיו המיוחדות צריכים להילמד, על מנת למנוע הישנות של מקרים כאלו בעתיד.
גברים אשר עברו פגיעה מינית ומעוניינים בייעוץ, ליווי ותמיכה, מוזמנים להתקשר 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע לקו הסיוע לגברים 1203. הפניה יכולה להיות אנונימית ואינה מחייבת הגשת תלונה.