04-6566813: נשים ערביות | 02-6730002: נשים דתיות | 02-5328000: גברים דתיים
סיוע דרך WhatsApp ב-052-8361202 | קולמילה – צ'אט סיוע אנונימי
פעילים 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע הנגשת מרכזי הסיוע: לחצו לפרטים
בשנים האחרונות הולכת וגוברת המודעות לתופעת השימוש בסם האונס. כתבות ותחקירים בנושא מתפרסמים וחושפים פוגעים שהם כמעט תמיד סדרתיים, שפעלו באין מפריע ותכננו הכל מראש. מן העבר השני עולים סיפורים של נשים רבות שנפגעו תוך שימוש בסם האונס, שנחשפות באומץ ומשתפות בחוויה שלהן. כל סיפור עומד בפני עצמו, כל סיפור הוא עולם, ובכל זאת יש קווי דמיון ועולה מהסיפורים השונים תמונה מסוימת, שממנה ודרכה אפשר להתחיל לדון במורכבות, בהיקף ובממדים של התופעה הזאת.
לעתים אנו רואים שמשהו רע קרה גם בלי שהם מספרים לנו. מבט עצוב, הסתגרות, מצב רוח רע. אילו התנהגויות מהוות נורת אזהרה, וכיצד יש להגיב?
אות זכויות האדם ע"ש אמיל גרינצווייג ז"ל מוענק מדי שנה מטעם האגודה לזכויות האזרח לאדם או לארגון שתרמו תרומה יוצאת דופן למען זכויות האדם בישראל. ועדת האות בחרה להעניק את האות לשנים 2014-2015 לאיגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית. האיגוד מקבל את האות במלאת 25 שנה לפעילותו על פועלו הייחודי למאבק באלימות המינית ולקידום זכויותיהם של הנפגעות והנפגעים, ועל השינוי האדיר שעשה ביחס של החברה הישראלית לתופעה.
(בתמונה - כתבתה של מור שמעוני ב"מעריב")
קו הסיוע פועל 24 שעות ביממה, כולל בשבתות ובחגים, ומטרתו לתת מענה ותמיכה לנשים ונערות שורדות תקיפה מינית לסוגיה במצבי משבר.