סיוע

מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית הוקמו כדי לסייע ולתת תמיכה מעשית ורגשית לנפגעות ונפגעים וללוותן/ם בדרך הקשה שעליהן/ם לעבור בעקבות הפגיעה. ניתן לפנות אל המרכזים באופן אנונימי ולקבל תמיכה, הקשבה, כבוד ויחס שוויוני, ללא כל תשלום, תוך שמירה קפדנית על סודיות.

חשוב לנו שתדע/י שאת/ה לא לבד

קווי חירום:

קו החירום מאויש 24 שעות ביממה ע"י מתנדבות אשר הוכשרו להגיש סיוע בשעת משבר. המתנדבות מגישות סיוע נפשי ומעשי לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית ולבני-משפחה, חברים, מכרים וקרובים אחרים של נפגעות/ים, המעוניינים לקבל מידע, תמיכה וייעוץ בנושא.

כמו כן הסיוע בקו מספק לנפגעות/ים מידע על זכויותיהן/ם, מתווך ביניהם לבין מוסדות טיפול ורשויות אכיפת החוק.

סיוע וליווי בהליך:

במידה ואת/ה מחליט/ה, וזה נתון אך ורק לבחירתך, את/ה יכול/ה להגיש תלונה במשטרה. תהליך הגשת התלונה יכול להיות מורכב וארוך ולכן יש באפשרותך, בכל עת, לבקש ליווי ממתנדבת או מתנדב של מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית.

כמו כן, ניתן לקבל מידע מפורט אודות השלבים של ההליך המשפטי והאזרחי (ללא ייעוץ משפטי) דרך המוקד הטלפוני של מרכזי הסיוע השונים.

קבוצות תמיכה:

חלק מממרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית ברחבי הארץ מקיימים מפגשים קבוצתיים לנפגעות/ים ולסביבתן/ם התומכת, המספקים מרחב לעיבוד הפגיעה ולהתמודדות עם השלכותיה.

בין המשתתפות/ים נוצרת אווירה של שותפות, שייכות ואמפטיה המובילות להקשבה, הבנה וחוסר שיפוטיות. כך, נבנית מסגרת מגינה המאפשרת לעבור יחד רגעים קשים ולהתמודד עם הטראומה הקשה.

הקבוצות מונחות ע"י נשות מקצוע בעלות ניסיון בהנחיית קבוצות ומתמחות בעבודה עם נפגעות ונפגעי תקיפה מינית. ההשתתפות בקבוצות התמיכה מותנית בקבלת טיפול פרטני במקביל.

מיקומך באתר:פעילות>סיוע>