פעילות מרכז סיוע נצרת

סיוע

מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית הוקמו כדי לסייע ולתת תמיכה מעשית ורגשית לנפגעות ונפגעים וללוותן/ם בדרך הקשה שעליהן/ם לעבור בעקבות הפגיעה. ניתן לפנות אל המרכזים באופן אנונימי ולקבל תמיכה, הקשבה, כבוד ויחס שוויוני, ללא כל תשלום, תוך שמירה קפדנית על סודיות. חשוב לנו שתדע/י שאת/ה לא לבד.

חינוך והסברה

במרכזי הסיוע השונים קיימות מחלקות חינוך הפועלות לצמצום התקיפה והפגיעה המינית בקרב בני/בנות נוער ברחבי הארץ, להעלאת המודעות בנושא ולשבירת קשר השתיקה, באמצעות סדנאות המועברות בבית הספר ובארגונים שונים. כיום, לא קיים מרחב המאפשר לבנות ובני הנוער לעלות את נושא הפגיעה המינית באופן מסודר ומונחה. מרכזי הסיוע מבקשים לענות על צורך זה באמצעות סדנאות חינוך אשר אופי העברתן והתכנים העולים מהן מייצרות מרחב בו ניתן לחוש בנוח לשוחח, לשתף ולהביע תחושות ומחשבות בנושא.

מניעת הטרדה מינית בעבודה

החוק למניעת הטרדה מינית נחקק בשנת 1998, במטרה לייצר שינוי חברתי- למנוע פגיעה בחירותו ופרטיותו של האדם, ולקדם את השוויון בין המינים. החוק מטיל אחריות על המעביד לייצר אווירת סביבת עבודה נעימה ונטולת הטרדות מיניות, ומכיר בכך כי על מנת ליצור סביבה כזו יש לחייב את הארגון ומנהליו להקפיד על נהלים שימנעו הטרדה מינית.

הכשרות לאנשי מקצוע

חלק ממרכזי הסיוע מקיימים מערך של קורסי הכשרה, הדרכה ותמיכה לנשות ואנשי מקצוע מתחומי הטיפול, הפסיכותרפיה והפסיכיאטריה שפוגשות/ים פונות ופונים נפגעי תקיפה מינית. את המערך מקיימות נשות מקצוע מומחיות מתחומי הטיפול בנשים ובנפגעות  ונפגעי תקיפה מינית.

מיקומך באתר:פעילות>