הכתבה של לי ירון "כולם ראו אותי בוואטסאפ, החיים שלי נגמרו", שהתפרסמה ב-31 באוגוסט בבלוג "המקום הכי חם בגיהנום", עוררה התעניינות רבה, ובעיקר התעניינות גבוהה של הורים כיצד ניתן לפעול על מנת להגן על הילדים ברשת. ניצן בן דב, רכזת הסברה ופרויקטים מיוחדים במרכז סיוע 'תאיר', וטניה גלבוע - מנהלת מקצועית של מרכז סיוע 'תאיר', יחד עם איגוד מרכזי הסיוע, כתבו מדריך קצר כהמשך לכתבה - "כך תשמרו על ילדיכם מאלימות ברשת".
"אלימות מינית היא מגיפה חברתית רחבת היקף והגיע הזמן שממשלת ישראל תשים את הביטחון האישי של ילדנו בראש סדר העדיפויות" אמרה היום מנכ"לית איגוד מרכזי הסיוע בנוגע למחקר שנערך באוניברסיטת חיפה
טניה גלבוע, מנהלת מרכז סיוע תאיר משוחחת עם תמי מולד חיו מרדיו כל השלום על כיצד להתמודד עם פגיעות מיניות בתוך מערכת החינוך, על סדנאות והכשרות שמרכזי הסיוע מעבירים בנושא ועל חשיבות בזיהוי ואיתור והכשרה בנושא פגיעות מיניות של צוותים חינוכיים.
לקראת פתיחת שנת הלימודים, התראיינה טניה גלבוע, מנהלת מרכז סיוע 'תאיר', בתכניתה של תמי מולד חיו ברדיו קול השלום על החשיבות של הכשרת נשות ואנשי חינוך לזיהוי ילדים שנפגעו (ואולי עדיין נפגעים) מינית.
איך זה יכול להיות: עד שילדים אוזרים אומץ ומספרים שפגעו בהם מינית, רק 20% המתיקים במדינת ישראל מגיעים לבית המשפט וכל השאר נסגרים בלי תוצאות. ומה זה בעצם אומר "חוסר עניין לציבור" כשמדובר בעבירות מין בקטינים?
כל ילד חמישי בישראל עובר תקיפה מינית ומספר הפניות של נערים ונערות שהותקפו מינית עולה משמעותית בחופש הגדול. איך ניתן למנוע את המקרים הללו? קודם כל צריך לדעת איך לדבר על "הנושא המביך" עם ילדכם
סרטון האנימציה "הסוד של תום" שהופק בשיתוף מרכזי הסיוע לנפגעי תקיפה מינית, תורגם ואומץ ביותר מ-100 ארגונים מקנדה, יוון, רומניה, אוסטרליה והמזרח הרחוק.