במהלך הקיץ שמענו על כמה מקרים קשים של חשדות לאונס קבוצתי, בארץ ובחו"ל, ביניהם מקרים של אונס ילדות צעירות על ידי בני גילן, וחשד לאונס קבוצתי של צעירה בריטית על ידי קבוצת נערים ישראלים, שהסתיים ללא הליך פלילי כלפיהם אך פורסם כי סרטונים של הצעירה באקט המיני צולמו והופצו ללא ידיעתה והסכמתה. לפי הפניות למרכזי הסיוע, אונס קבוצתי מתרחש בגילאי 13 עד 18, פי 2.5 מאשר בבגרות.
במהלך השבועות האחרונים הנוער היה חשוף למגוון תגובות ואמירות בנוגע למקרה, חלקן נתנו לגיטימציה להתנהגות מינית פוגענית, או הביעו האשמת קורבן וביזוי מיניותן וגופן של נערות. בתקופה זו הנערים.ות לא היו במסגרת חינוכית, ולא היו אנשי ונשות חינוך שיכלו לתת מענה לנושא, בין אם בעיבוד רגשי ובין אם ביצירת שיח ערכי בנוגע למקרה. החזרה למסגרת הלימודים היא הזדמנות מצוינת וקריטית לפתוח את הנושא. על מנת למנוע הישנות מקרים דומים, לקדם תרבות מינית שוויונית, מכבדת והדדית, ובכדי להנגיש מקורות תמיכה עבור נערות ונערים שמצאו עצמןם מעורבות.ים בסיטואציות דומות, חשוב לנהל שיח על הנושא בכיתות.
המקרה באיה נאפה והמקרים הנוספים שהתגלו בקיץ מקפלים בתוכם נושאים רבים לשיחה. מערך השיעור מציע התייחסות לחלק מתכנים אלו, כמו שאלת הרצון והלחץ החברתי בהקשר של מיניות, וכולל הכרות עם כלים לבחינת סיטואציות מיניות והתמודדות בזמן אמת. אתןם מוזמנות/ים לבחור מה מתאים לכןם להעביר מתוך המערך, להתאים אותו לכיתה ולמאפייניה, וכמובן – ליצור קשר ולהתייעץ איתנו רכזות החינוך. נשמח לשמוע איך המערך עבר ומה הנושאים שעלו בכיתות.
להורדת המערך לחצו כאן
מידע נוסף על הסדנאות שלנו ניתן למצוא כאן
אנחנו זמינות בקווי הסיוע ובמחלקת חינוך,
1202 – קו נשים, 1203 – קו גברים
בהצלחה,
אריאלה ויעל, רכזות החינוך במרכז סיוע ת"א