מאמרים ותוכן מגיליון נובמבר 2015 של ניוזלטר מרכז הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית - אזור השרון.
לפני 16 שנה הכריזה העצרת הכללית של האו"ם על ה-25 לנובמבר כיום לציון המאבק למניעת אלימות נגד נשים. המטרה בקביעת יום שיוקדש לנושא זה הייתה לעורר מודעות, להגביר חקיקה, לקדם אכיפה של חוקים וענישה הולמת, וכן לעודד נשים לפנות לעזרה. כמעט ולא חולף יום ללא דיווחים על אלימות כלפי נשים. הן מוכות, נאנסות ונרצחות. המספרים לא נתפסים.
לסיוע און ליין יתרונות רבים בניהם, הסרת מחסומים אשר נובעים משמיעת קולו של אדם אחר.." לקו אני לא מצליחה לפנות אבל כאן בטח עוד ניפגש".. "אני רושמת כי ממש קשה לי לדבר".. השימוש בכתיבה מאפשר יותר חשיפה אישית ובעל ערך תראפויטי.. "אני לא מסוגלת להגיד את זה בקול רם.. פגעו בי פעמיים".., אין חשש מהבעת רגשות חיוביים או שליליים .."אני נגעלת מעצמי. .ממה שקרה לי".
במסגרת כתבתה של רומי נוימרק בערוץ 10 בנושא סם האונס, התראיינה עו"ד טל יעקובי כהן, רכזת ליווי בהליך המשפטי במרכז סיוע לנפגעי ונפגעות תקיפה מינית והסבירה את הקושי והמורכבות של "הפשע המושלם". סם האונס, מבהירה עו"ד כהן, מתפוגג תוך שעות ספורות מהדם. במקרים רבים, ברגע שהנפגעת מתעוררת לאחר הפגיעה, היא מבולבלת, לא בטוחה שאכן נפגעה וכיצד ברצונה לנהוג ועד שהיא מחליטה לפעול ולהיבדק, הסם כבר התפוגג מגופה.
קשה מאוד לדבר על בושה. ראשית כיוון שבושה היא רגש שהחשים אותו מסתירים אותו, כיוון שהחשיפה תאלץ אותם להודות בדבר שבו הם מתביישים. לכן בושה הופכת לעיתים את האדם לשקרן בעל כורחו, למישהו שמרגיש חיצוני לחברה. בושה גורמת להאשמה עצמית, לתחושה של פחיתות ערך והערכה עצמית נמוכה, בושה מבודדת את האדם, משתקת אותו ומכבידה עליו. בושה היא רגש נוראי להרגיש.
ביה"ס ללימודי המשך ברפואה יקיים בשנת הלימודים הקרובה, החל מה-31 בינואר 2016, קורס בנושא הנ"ל.
צמיחה מתוך קושי היא מרכיב יסודי בסיפור ההתפתחות האנושית, וסיפורים על צמיחה כזאת מופיעים משחר ההיסטוריה בפילוסופיות, דתות ויצירות אמנות. עם זאת, עד לפני כעשור עסק המחקר הפסיכולוגי על טראומה בעיקר בהשפעות ההרסניות של מצבים טראומטיים, באבדן ובסימפטומים הפתולוגיים. בשנים האחרונות, בעקבות התפתחות המחקר בתחום הפסיכולוגיה החיובית, חלה תפנית בעיסוק בטראומה והורחבה ההתייחסות הקלינית והמדעית לקצוות החיוביים בקשת השינויים כתוצאה מטראומה. בתוך כך, המונח "צמיחה פוסט-טראומטית" (PTG - Post-Traumatic Growth) מתמקד בפתיחת האפשרות לשינויים חיוביים, לצד ומתוך הכאב והסבל, המלווים התמודדות עם אירוע טראומטי.