04-6566813: נשים ערביות | 02-6730002: נשים דתיות | 02-5328000: גברים דתיים
סיוע דרך WhatsApp ב-052-8361202 | קולמילה – צ'אט סיוע אנונימי
פעילים 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע הנגשת מרכזי הסיוע: לחצו לפרטים
בשנה האחרונה, עם התפרצות הקורונה והשלכותיה על חיינו, אנו רואות את מצבן של נשים בישראל הולך ונחלש: נשים שסובלות מאלימות כלואות בבתים עם מי שפוגע בהן, אפיוני האלימות בבית הולכים ומקצינים, הטרדות מיניות ופגיעות מיניות לא פוסקות בשל המרחק החברתי וממשיכות לקרות בכל גיל ובכל מקום, האבטלה בקרב נשים ומקצועות שנתפשים נשיים הולכת וגדלה, ועוד.
במערך שיעור זה נסקור תופעות מרכזיות של אלימות כלפי נשים בישראל, ונקבל מתוכן תמונת מצב למעמדן בחברה הישראלית. אנו מזמינות את הצוותים החינוכיים להעביר את מערך השיעור וליצור איתנו קשר להמשך פעילות, שתתמקד בתפקידים וסטריאוטיפיים מגדריים, בכדי לקדם יחסים ומיניות בריאה ומיטיבה.
בעשורים האחרונים, ביסס עצמו עולם הטראומה המינית כאחד הנחקרים והמדוברים בשיח הטיפולי העכשווי, אלא שככל שעבר הזמן, הלכה ונוצרה שוב דיאלקטיקה שבה נותר קול אחד "שונה", מודר מהשיח על פגיעות מיניות. היה זה קולם של הבנים והגברים נפגעי תקיפה מינית.
מאמרו של אורי פריד, מתוך הדו"ח השנתי של איגוד מרכזי הסיוע לשנת 2017: "הנזקים הסמויים מן העין: השלכות כלכליות ובריאותיות של פגיעה מינית".
קורסי ההכשרה של מרכז הסיוע ייפתחו בחודשי הקיץ. הנה כמה סיבות טובות למה כדאי לכן/ם להצטרף...
עלינו כחברה לקחת אחריות ולהבין שלרצח קדמו ברוב המקרים אירועים רבים של אלימות פיזית, אלימות מינית , דיכוי, ביזוי והפחדה עד למקרה הבלתי נתפס של נטילת חייו של אדם אחר