איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית, פנה הבוקר ליועץ המשפטי לממשלה, יהודה ויינשטיין ולפרקליט המדינה שי ניצן, בבקשה לבחון מחדש את נושא ההגנה על מתלוננות בתיקי הטרדה מינית ועבירות מין.
אורית סוליציאנו, מנכ"לית איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית, אמרה הבוקר בתגובה לתחקיר המקור בעניין פרשת אורלי אינס:
"אורלי אינס חשפה את קצה הקרחון של התרבות הארגונית במשטרת ישראל וכיום משלמת על כך מחיר אישי-כלכלי-חברתי קשה מנשוא. המקרה שלה ממחיש את קשר השתיקה במשטרת ישראל ובמשרד לביטחון פנים, המאפשר הטרדה יומיומית והתייחסות מבזה כלפי נשים. כל מי שצפה בתחקיר יכול להבין היטב מדוע שוטרות רבות לא יעזו להתלונן.
הפרקליטות הפקירה את אורלי אינס כאשר לא אכפה את ההפרות העיתונאיות על פרסום שמה, ואפשרה פגיעות חוזרות ונשנות בה ברמה הציבורית. טענותיה כי בכירים רבים במשטרה ובמשרד לבטחון פנים לרבות השר המכהן דאז, ידעו על ההטרדות ושתקו, צריכות להדיר שינה מעיניו של כל אזרח בישראל. לא יעלה על הדעת כי הגופים האמונים על ביטחוננו יעלימו עין וישתיקו פגיעות כה קשות בביטחונן של מי שעובדות בשורותיהם. עם זאת, אנחנו במרכזי הסיוע נמשיך לתמוך ולסייע לנפגעות תקיפה מינית ונתמוך בכל אשה אשר תחליט להגיש תלונה במשטרה ולדרוש כי הצדק יצא לאור".
עו"ד ליאת קליין, היועצת המשפטית של איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית, אמרה הבוקר:
"תלונה על הטרדה מינית במקום העבודה היא מלחמה בשחיתות לכל דבר, וכפי שישנה הגנה על חושפי שחיתויות בארגונים ציבוריים, דרושה הגנה מיוחדת על נשים המתלוננות על הטרדה מינית בעבודה.
הדרך לפרוץ את מעגל האלימות בגופים ציבוריים ובכלל, היא על ידי עידוד נפגעות להתלונן. עם זאת, פרשה זו חושפת מחדש את הכשלים המערכתיים הנערמים בפני נפגעות תקיפה מינית הבוחרות להתלונן. דרוש שינוי יסודי בנושא זכויות נפגעי עבירה, והגנה על נפגעות תקיפה מינית בפרט. רק כאשר מערכת אכיפת החוק תגן על הנפגעות, תונגש ותותאם לצרכיהן הייחודיים, נוכל לראות שינוי גם במספר הנשים הבוחרות להגיש תלונה".